Livet på landet: ponny och vedklyvning

 

Att lämna stadslivets stress för att bo på landet ger dig möjligheten att njuta av lugn och harmoni. Livet på landet ger dig chansen att uppfylla dina drömmar om en mer hälsosam livsstil med att plantera storslagen trädgård, hugga din egen ved och ta hand om en ponny. Med en häst eller ponny kommer du garanterat att hålla dig aktiv med följande sysslor:

  • Ridning.
  • Krattning av hö.
  • Utfodring.
  • Ladugårdsaktiviteter.

Möjligheterna för vad du kan åstadkomma på landet är obegränsade och om du menar allvar är det läge att göra vissa förberedelser. Det är smart att göra vissa inköp inför flytten till landsbygden hos Kellfri där du hittar allt du kan tänkas behöva, allt från stalltillbehör för din ponny till en vedklyv för att värma ditt hem. Det är bra att köpa en vedklyv med rejäl klyvlängd om du planerar elda i uppvärmningssyfte. Med tanke på att Kellfri är Nordens bästa helhetsleverantör av produkter till mindre gårdar har de naturligtvis ett stort utbud av vedklyvar. Om du exempelvis köper en traktordriven vedklyv kan du klyva veden direkt i skogen utan att transportera hem virket.

Läs vidare om några rekommendationer inför ditt nya liv på landet!

Skriv en inköpslista inför flytten

Att köpa ett hem på landet kan vara ett stort ekonomiskt åtagande som kräver vissa förberedelser. När du har bestämt dig för att flytta är det klokt att göra en inköpslista på vad du behöver till hemmet. Börja med att specificera dina behov och skriva en ”önskelista” på saker som du ha i ditt nya hem. Det här hjälper dig att hålla dig på rätt spår och kanske göra dig av med saker som du inte verkligen behöver. Glöm inte bort att vintern kan vara extra tuff ute på landet så det är bra att investera i en bra vedklyv, även om du inte planerar att ha ved som främsta uppvärmningssystem. Det kan nämligen bli strömavbrott ute på landet och då vill du ha alternativa uppvärmningssystem som är oberoende av el.