Ge bort en häst som present

 

Många har som största dröm att kunna skaffa en häst. Det är inte heller ovanligt att barn önskar sig en häst eller ponny i present. Men är det verkligen så bra att ge bort en häst i gåva?

En häst till små barn

Många gånger kan det vara så att ett mindre barn önskar sig en häst i present. De allra flesta barns drömmar går dock inte i uppfyllelse, i alla fall inte med en gång. Det är klokt att först låta barnet gå på ridskola så att det lär sig vad det egentligen betyder att ha en häst. Det finns inte heller någon möjlighet för ett barn att ensamt ta hand om en häst i de fall föräldrarna inte är hästkunniga. En bebis kan börja gilla hästar men det kanske inte är en så bra present. Om man ska ge bort en

blöjtårta kan man dock placera en gosedjurshäst i den.

Mycket ansvar med att ha häst

Det krävs en hel del ansvar att ha en häst och det är viktigt att någon är beredd att ta på sig det ansvaret. Hästen ska släppas ut, fodras, ridas och skötas på många andra sätt. Om man ska ge bort en häst är det viktigt att veta att man verkligen kan ta hand om en egen häst, samt har tid och ekonomi till att göra det. Om så inte är fallet kan hästen bli en plåga snarare än ett nöje. Dessutom finns det en viss risk att hästen inte tas omhand på rätt sätt. När det gäller barn kan de vara mycket duktiga på hästar men det finns inte möjlighet att de kan ta hand om en helt på egen hand. Barn kan dessutom snabbt tröttna på sina fritidsnöjen och då kan man behöva sälja hästen. Tills dess att den blir såld måste man dock se till att sköta den på ett bra sätt.

Viktigt med rätt häst

När det kommer till det här med hästar kan människa och häst fungera olika bra tillsammans. Olika hästar duger också olika bra till olika saker och det behöver man ha koll på. Om man ska ge bort en häst i present kan det vara bra att veta om den blivande hästägaren och hästen faktiskt trivs tillsammans. Om så inte är fallet kan det vara svårt för ekipaget att utvecklas tillsammans och det kan bli riktigt jobbigt. Om man vill ge bort en häst i present kan det vara klokare att ge bort ett presentkort på ett visst belopp eller liknande. På så sätt kan personen som ska få hästen själv vara med och välja ut sin häst. Då kan presenten ofta bli mer uppskattad och dessutom kan det bli roligare att följa deras utveckling.